Ένα σχέδιο της Κομισιόν για τις νέες γονιδιωματικές τεχνικές (NGT) έχει προκαλέσει αντιδράσεις και μεγάλο προβληματισμό για τις καλλιέργειες και κατά συνέπεια τα τρόφιμα που θα πωλούνται στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί τη χαλάρωση των κανόνων για τις γονιδιακά επεξεργασμένες καλλιέργειες, καθώς, όπως επισημαίνεται, αυτές οι καινοτομίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ανθεκτικότερων καλλιεργειών στην κλιματική αλλαγή και στα παράσιτα. Κοινώς τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, ισχυρίζεται η Κόμισιόν, ενισχύουν την ασφάλεια των τροφίμων και μπορούν να αποτελέσουν την απάντηση στις διατροφικές κρίσεις του παρόντος και του μέλλοντος, λειτουργώντας προς όφελος των καταναλωτών. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, υπέρμαχοι του εν λόγω σχεδίου, ισχυρίζονται πως με αυτόν τον τρόπο η γεωργία μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική, πιο στοχευμένη και πολύ φθηνότερη. Με ανθεκτικότερες καλλιέργειες, υποστηρίζουν, θα μειωθεί η χρήση των φυτοφαρμάκων και θα προσφερθούν στους καταναλωτές τρόφιμα με υψηλότερη θρεπτική αξία. Ένας αμφιλεγόμενος διαχωρισμός Οι αντιδράσεις για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς είναι πολλές και μακροχρόνιες. Η Κομισιόν για να υπερκεράσει αυτές τις ενστάσεις […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.